featured

MONTELLA DOĞRUYU BULUNCA

MONTELLA DOĞRUYU BULUNCA

A Milli Futbol Takımımız yıllardır kendisine ters gelen Macaristan’ı konuk ederken Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella’nın karşılaşmaya başlarken hücum hattını Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Kenan Yıldız ve Oğuz Aydın gibi 5 kanat oyuncusundan kurup 2’nci bölgede Orkun Kökçü ve Hakan Çalhanoğlu’nu görevlendirmesi rakibimizin üzerimize çok gelmesine sebep oldu. Ancak golü bulan biz olduk. Oğuz Aydın’ın pasında ceza sahası dışından enfes bir sağ ayak iyi plasesi yapan Orkun Kökçü RAMS PARK’ı ayağa kaldırırken 1-0 öne geçtik.

Yedikleri gol sonrası Macarlar daha çok saldırmaya başladı. Zsolt Nagy ve Milos Kerkez’in vuruşlarında kalecimiz Uğurcan Çakır kalesinde adeta devleşirken, kendi hatamızdan basit bir golü kalemizde gördük. Kalecimiz Uğurcan Çakır’ın kale vuruşunda Hakan Çalhanoğlu hem topu alamayıp hem de mücadele etmeyince Bendegúz Bolla’nın pasında Barnabás Varga’nın kafayla indirdiği meşin yuvarlağa dokunan András Schäfer skoru bir anda 1-1’e getirdi.

İkinci yarıya çıkarken nihayet takımı fazla kanat oyuncusuyla oynatma konusundaki hatasını anlayan Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella, Barış Alper Yılmaz’ın yerine Porto’nun 20 yaşındaki santrforu Deniz Gül’ü sahaya sürerken; konuk Macaristan’ın İtalyan hocası Marco Rossi’nin de golü atan András Schäfer’i kenara alması avantajımız oldu. Dominik Szobaszlai’nin vuruşunda kalecimiz Uğurcan Çakır; Abdülkerim Bardakçı’nın da hamlesiyle topu önlerken 69’uncu dakikada Fenerbahçeli Oğuz Aydın’ın enfes deparı ve sağ taraftan yaptığı ortaya arka direk dibinde omuzuyla dokunan Kerem Aktürkoğlu Galatasaray’dan alışkın olduğu RAMS PARK’ı bir kez daha ayağa kaldırdı ve skoru 2-1’e getirdik.

Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella’nın gol sonrası 2 asistle oynayan Oğuz Aydın’ı kenara alarak bir başka Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci’yi sahaya sürmesi homurdanmalara yol açarken; İtalyan hoca “DOKSANLAR” dizisinin Bakkal Lütfü’sünün (Mehmet Ulusoy) dizide kullandığı “İŞİN SONUNA BAK SEN” repliğini söylüyordu. Nitekim haklı da çıktı. Mert Müldür’ün derinlemesine pasında Kerem Aktürkoğlu’nun sağ taraftan içeri çevirdiği topa rakibi Márton Dárdai’den önce vuran İrfan Can Kahveci maçı 3-1 kazandığımızı müjdeliyordu.

Kazanmamıza rağmen bana göre maça orta sahada İsmail Yüksek’le başlamalıydık. Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella’nın kanat oyuncuyla oynama takıntısı az kalsın başımıza iş açacaktı ancak rakip Macaristan golü atan András Schäfer oyundan çıkınca adeta çöktü. Kaleci olarak da rakip Macaristan’da Péter Gulácsi forma giyse bu kadar rahat kazanamayabilirdik. Sanırım burada beraberliğe yatıp kendi sahalarında kazanmayı düşündüler ancak hayal kırıklığına uğradılar.

Orkun Kökçü’nün rövanş maçında oynamayacak olması dezavantajımız ancak Macaristan’ı da orada yenebilecek güçteyiz. Milli Takım’ı kutluyor pazar akşamki karşılaşmada başarılar diliyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

24 Saat Futbol ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!