Temposu düşük bir maç oldu. Böyle bir maçı çözebilecek olan tek olay; duran toptu. Caner’in elinden kazanılan penaltıyı Batshuayi gole çevirdi, Beşiktaş üç puanı kaptı.
Siyah beyazlı ekip maçı koparmak için eline geçen fırsatları harcadı. Karagümrük, son 15 dakika canlansa da Beşiktaş kalesinde etkili pozisyon bulamadı.
8 maç sonra gelen deplasman galibiyeti Beşiktaş’a kazanma alışkanlığı yaratır. Bu açıdan bakıldığında üst sıralara yükseltmek adına da önemli bir üç puan alındı.
Takım halinde savunma takım halinde hücum yapan Beşiktaş, rakibine karşı skor üstünlüğünü elinde tutma, tempoyu ayarlama, kontrollü hareket etmeyi başardı.
Üç günde bir maç oynanan bu dönemde tempoyu orta seviyede tutan Önder Karaveli hoca, elindeki tüm oyuncuların enerjisini yeterli seviyede tutmaya çalışıyor.
Oyuna sonradan giren oyuncuların takıma katkı yapmaması siyah beyazlıların en olumsuz yönüydü. Oyuncu değişiklikleri Beşiktaş’tan çok Karagümrük’e yaradı.
Oyuna sonradan giren oyuncuların verimsizliği bu sezon Beşiktaş adına kronik bir sorun haline geldi. Önder hoca maçları iyi analiz edip ezbere değişiklikler yerine her maçın kendine özgü fiziksel ve motivasyonuna yönelik değişikler yapmalı.
Beşiktaş bu sezon kötü gidişatta olan Fenerbahçe ve Galatasaray’a göre daha çok güven veriyor. Taraftar da takımına güveniyor. Bu motivasyon devam ederse Beşiktaş sezonu bitirebileceği en iyi yerde bitirir.

