Loading...
2026-18
19:00
logoÇekya
1
logoGüney Afrika
-
2026-18
22:00
logoİsviçre
-
logoBosna-Hersek
-
2026-18
MS
logoÖzbekistan
1
logoKolombiya
3
2026-18
MS
logoGana
1
logoPanama
-
2026-18
04:00
logoMeksika
-
logoGüney Kore
-
2026-18
01:00
logoKanada
-
logoKatar
-
featured
  1. Haberler
  2. Futbol
  3. Tecavüzden Yargılanan Atakan Karazor’un Kadro Dışı Kalması için Binlerce İmza Toplandı

Tecavüzden Yargılanan Atakan Karazor’un Kadro Dışı Kalması için Binlerce İmza Toplandı

Tecavüzden Yargılanan Atakan Karazor’un Kadro Dışı Kalması için Binlerce İmza Toplandı

2022’de İbiza’da 18 yaşında bir kıza tecavüz ettiği iddiasıyla davası devam eden futbolcu Atakan Karazor’un Milli Takım’a seçilmesine karşı Change.org’da imza kampanyası başlatıldı. Kampanyayı kısa sürede binlerce kişi imzaladı.

9 Ekim 2024, İstanbul

A Milli Takım’a ilk kez çağrılan Atakan Karazor’un devam eden tecavüz davasına rağmen kadroya alınmasına tepkiler dinmiyor. Son olarak imza kampanyası platformu Change.org’da Eda Yılmaz adlı vatandaş tarafından başlatılan kampanyayı binlerce kişi imzaladı.

Almanya Bundesliga ekibi Stuttgart forması giyen 27 yaşındaki futbolcunun, 2022 yılında İbiza’da 18 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı ortaya çıkmış, Türkiye Futbol Fedarasyonu tepkilere rağmen geri adım atmamıştı.

“Yapılan suçu teşvik etmek”
“Kadına yönelik şiddet olayları tırmanırken, tecavüz davasında yargılanan bir kişinin milli takıma çağrılması suçu teşvik etmektedir” diyen Eda Yılmaz Change.org üzerinden başlattığı kampanyada, Atakan Karazor’un kadro dışı bırakılmasını talep ediyor.

Hukuken aklanana kadar Milli Takım forması giymemeli
Kampanyayı başlatan Eda Yılmaz, “Bu futbolcu, davası sonuçlanana, hukuken aklanana kadar Milli Takım forması giymemeli” diyor ve futbolcuların genç nesiller tarafından idol olarak algılandığını, bu kişi eğer tecavüzcüyse onu milli takım formasıyla ödüllendirmek gençlerin gözünde suçluyu övmek olduğunu vurguluyor.

Federasyon futbolcuya sahip çıktı
Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ceyhun Kazancı tepkilerin ardından, “Hukukta tabi masumiyet karinesi diye bir şey var. Suçu kanıtlanana kadar tabii ki masum zaten Almanya’da şu anda Stuttgart’ta. Onu da söylemem lazım. Tabii daha fazla bilgi veremiyoruz dava devam ettiği için. Psikolojik şiddete de karşıyız. Yarın öbür gün allah korusun.. Masum olduğuna inanıyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

24 Saat Futbol ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.