ESKİ DOST DÜŞMAN OLDU
Kaleci Uğurcan Çakır, Stefan Savic, Edin Visca ve Anthony Nwakaeme’den yoksun kadrosuyla İskenderun deplasmanına çıkan Trabzonspor; sol bek Borna Barisic’i de İspanya’nın Leganés
takımına göndermişti..
İlk yarıda Cihan Çanak’ın vuruşlarını kaleci Onur Can Özdemir kurtarırken; Trabzonspor savunmada Eren Elmalı’nın bulunduğu bölgeden açıklar veriyordu. İşte o ataklardan birinde Serdarcan Eralp’in enfes pasında sağ çaprazdan enfes bir plase yapan Muhammet Beşir, kaleci Taha Tepe’yi avlayınca İskenderunspor soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitti.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ikinci yarıya Muhammed Cham ve Ozan Tufan’ın yerlerine Oleksandr Zubkov ile Umut Güneş’i içeri atarken ilk yarıya göre dnispeten daha terli toplu bir oyun sergiledi.. Shakhtar Donetsk’ten transfer edilen Oleksandr Zubkov’un sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Umut Güneş indirince ayak koyan bir başka Ukraynalı Arseniy Batagov skoru 1-1’e getirdi..
Ancak Eren Elmalı’nın bulunduğu Trabzonspor’un sol kanadı S.O.S. vermeye devam ediyordu. Mehmet Maniş’in önce Eren Elmalı, ardından da Batista Mendy’den kurtarıp sağ taraftan ortaladığı topta kaleci Taha Tepe takım arkadaşı John Lundtram’ı da bozunca araya giren Muhammet Beşir araya girerek kendisinin ve İskenderunspor’un 2’nci golünü atıyor, Trabzonspor bir anda 2-1 geriye düşüyordu.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş bu kez de Cihan Çanak’ın yerine Simon Banza’yı içeri atarken, ev sahibi İskenderunspor’un başına 14 gün önce gelen Metin Akpunar’ın da sağ bek Erbay Eker’in yerine Erdem Can Polat’ı alması, hücum bölgesinde iyi işler yapan İsviçre kökenli Mehmet Maniş’i de Erbay Eker’den boşalan sağ bek mevkiine çekmesi gol yemelerine sebep oldu.
Danylo Sikan’ın rakibi Mehmet Maniş’i geçerek sol taraftan yaptığı ortaya kafayı çakan Enis Destan skoru 2-2’ye getirirken son bölümde Simon Banza ile Enis Destan’ın şutları kaleci Onur Can Özdemir ve üst kale direğinden dönünce Trabzonspor İskenderun deplasmanından 2 puan kaybıyla ayrılarak rakipleri Karagümrük ve Ankaragücü’nün alacağı sonuçları beklemeye başladı.
Shakhtar Donetsk’ten transfer edilen Oleksandr Zubkov mükemmel bir sol ayak ve Trabzonspor’u her an gol pozisyonuna sokabilir. İlk maçı olmasına ve 45 dakika sahada kalmasına rağmen çok beğendim.. Danylo Sikan 2’nci golü attırmasına rağmen henüz bordo-mavili formaya alışamamış gözüktü ancak tam santrfor olarak görev yapmaması da buna sebep olabilir.
Umut Güneş bence her maç sahada olmalı, zira bu kötü kadroda başka alternatifi yok. Batista Mendy ve Eren Elmalı cezaları sebebiyle Akyazı’daki Eyüpspor karşısında forma giyemeyecekler. Arif Boşluk ve İspanya’ya giden Borna Barisic de olmayacaksa sol bek olarak Arseniy Batagov mu oynayacak veya Stefano Denswil mi affedilecek soru işareti..
İskenderunspor’daysa Muhammet Beşir eski takımı Trabzonspor’a 2 gol birden atarak “Beni neden gönderdiniz” der gibiydi. Ancak kalede Taha Tepe yerine Uğurcan Çakır olsa bu kadar rahat olabilir miydi bilemiyorum.
İki takıma da kalan maçlarında başarılar diliyorum..


